×

Woningbouwvereniging Beter Wonen

Sjaloom Zorg (27 appartementen)

Status: Start bouwwerkzaamheden oktober 2018

Gepland: Oplevering augustus september 2019

HET PLAN

Beter Wonen wil samen met Sjaloom Zorg 27 “Nul-Op-De-Meter” appartementen realiseren voor mensen met een beperking op het terrein van de Vliedberg in Ouddorp. Er zullen in totaal 27 appartementen worden gebouwd over 2 woonlagen. Er zullen 7 appartementen komen van ongeveer 40 m² en 20 appartementen van ongeveer 50 m². Tevens zal het gebouw worden voorzien van een gemeenschappelijke ontmoetingsruimte, zusterpost en een fietsenberging.

DUURZAAMHEID

Duurzaamheid is een belangrijk thema in onze samenleving. Het besef komt steeds meer dat we niet door kunnen gaan met het onbeperkt uitstoten van CO2. In het Energieakkoord is afgesproken dat dat alle woningen in Nederland in 2050 energieneutraal zijn. Beter Wonen denkt dit te realiseren door het bouwen van zogeheten Nul-Op-De-Meter-woningen (NOM-woningen). Deze NOM-woningen krijgen bij een “normaal energieverbruik” geen energienota. Bij deze woningen wordt het gebouwgebonden energieverbruik (ventilatie, verwarming en warmtapwater) als het huishoudelijk energiegebruik gecompenseerd door elektriciteit die wordt opgewekt door zonnepanelen op het eigen dak.

ENERGIEPRESTATIEVERGOEDING (EPV)

Doordat de woningen NOM zijn mag er een energieprestatie vergoeding voor deze woningen worden gevraagd door de woningcorporatie. Deze vergoeding bedraagt maximaal € 1,40 per m² GBO* per maand. Indien u meer energie verbruikt, betaald u bij en indien u minder energie verbruikt krijgt u geld terug van uw energieleverancier!
*Gebruiksoppervlakte
Nul op de meter ≠ Nul op de rekening

HUIDIGE STAND VAN ZAKEN

  • Welstand is akkoord met het ontwerp van het gebouw.
  • Verwachting sloop bestaande opstallen is gereed
  • Infra (kabels & leidingen) verwijderen (augustus/september 2018)
  • Start Bouwwerkzaamheden oktober 2018
  • Omgevingsvergunning is verleend
  • Aanbestedingstraject afgerond
  • Overeenkomst (Beter Wonen en Dura Vermeer) ondertekend 5 juli 2018

Plattegronden

Overzicht plattegronden en huisnummers (PDF)

VRAGEN

Mocht u verder nog vragen hebben en/of informatie wensen, neem dan contact op met M. (Michel) van Golberdinge, te bereiken op (0187) – 49 15 39 en per email op mvg@wbvbeterwonen.nl.