×

Woningbouwvereniging Beter Wonen

Plan 23 NOM-woningen Oosterweg te Ouddorp (Fase II)

Status: Afgerond

Gepland:

Plan 23 NOM-woningen Oosterweg te Ouddorp (Fase II)

Duurzaamheid is een belangrijk thema in onze samenleving. Het besef komt steeds meer dat we niet door kunnen gaan met het onbeperkt uitstoten van CO2. In het Energieakkoord is afgesproken dat dat alle woningen in Nederland in 2050 energieneutraal zijn. Beter Wonen denkt dit te realiseren door het bouwen van zogeheten Nul-Op-De-Meter-woningen (NOM-woningen). Deze NOM-woningen krijgen bij een “normaal energieverbruik” geen energienota. Bij deze woningen wordt het gebouwgebonden energieverbruik (ventilatie, verwarming en warmtapwater) als het huishoudelijk energiegebruik gecompenseerd door elektriciteit die wordt opgewekt door zonnepanelen op het eigen dak.

HET PLAN

De tweede fase van het plan bestaat uit de bouw van 23 Nul-Op-De-Meter-Woningen aan de Oosterweg in Ouddorp. Deze 23 woningen bestaan uit 15 levensloopbestendige (slaapkamer en badkamer op de BG) woningen, 5 ruime eengezinswoningen en 3 kleinere eengezinswoningen.

HUURPRIJS

De huurprijs is afhankelijk van het type woning en uw inkomen. De huur prijzen zijn onderverdeeld in verschillende categorieën. Naast de huur betaald u ook nog een maandelijkse energieprestatievergoeding (EPV)

 

ENERGIEPRESTATIEVERGOEDING (EPV)

Doordat de woningen NOM zijn mag er een energieprestatievergoeding voor deze woningen worden gevraagd door de woningcorporatie. Deze vergoeding bedraagt € 1,20 per m² GBO* per maand(prijspijl 2017) *Gebruiksoppervlakte Energieprestatievergoeding per maand:

Eengezinswoning type A: € 129,60

Kleine eengezinswoning type B: € 100,80

Levensloopbestendige woning type C: € 122,40

Indien u meer energie verbruikt betaald u bij en indien u minder energie verbruikt krijgt u geld terug van uw energieleverancier

Nul op de meter ≠ Nul op de rekening

Werking water/water warmtepomp gesloten bron

In deze video wordt de werking van een water/water warmtepomp met gesloten bron uitgelegd.

 

 

DOWNLOADS

FILM Nul-Op-De-Meter Woning

Hieronder treft u 2 filmpjes die informatie geven over wat een Nul-Op-De-Meter woning is

  • Film 1: Waarom is dat dan anders?
  • Film 2: Tips voor een energierekening van nul

Hierbij een leuke vermelding van RVO over ons NOM project aan het Hoge Pad en Oosterweg. Het eerste woningbouwproject van uit het ZEN programma

http://www.rvo.nl/initiatieven/energiezuiniggebouwd/hoge-pad-oosterweg Alle informatie op de website valt onder het auteursrecht. De informatie (teksten, afbeeldingen, etc.) mag niet zonder voorafgaande toestemming van Beter Wonen worden gebruikt. Aan de informatie op deze site kunnen geen rechten worden ontleend. Schrijffouten voorbehouden.