×

Woningbouwvereniging Beter Wonen

Startsein nieuwe woonvoorziening in Ouddorp

Terug naar "Alle berichten"

Geplaatst op 22/11/2018

Beter Wonen gaat samen met stichting Sjaloom Zorg 26 Nul-Op-De-Meter-woon/zorg appartementen voor mensen met een beperking realiseren. Op het terrein van de Vliedberg in Ouddorp worden in totaal 26 appartementen over 2 woonlagen gebouw. De appartementen worden medio oktober 2019 opgeleverd.

Op 21 november verrichten (toekomstige) cliënten van stichting Sjaloom Zorg de 1e handeling. Onder toeziend oog van bestuurders, wethouder Bruggeman, bouwers, toekomstige bewoners en familie werd een tijdscapsule begraven. Deze capsule, gevuld met kleinigheidjes van diverse betrokkenen, wordt op 21 november 2033 weer opgegraven.

Duurzaamheid

De woningen zijn zogenaamde Nul-Op-De-Meter-woningen. De huurders krijgen geen (of een hele kleine) energierekening. Het gebouw voldoet niet alleen aan alle hoge duurzaamheidseisen die de overheid aan zorgcomplexen stelt, maar gaat nog verder. Zo bevat elk appartement een moderne badkamer gericht op zorg en wordt het volledige energieverbruik gecompenseerd door warmtepompen en zonnepanelen op het dak.