×

Woningbouwvereniging Beter Wonen

Overlast

Terug naar "Ik ben een huurder"

Het komt soms voor dat er tussen buren of bewoners irritaties ontstaan. Dit kan over kleine zaken gaan, zoals het tijdstip waarop het vuil wordt buitengezet, maar ook over grote storende zaken, zoals geluidsoverlast door harde muziek.

Wanneer u overlast heeft, is het belangrijk dat u dat tijdig laat weten aan de veroorzaker. Misschien is hij of zij er helemaal niet van bewust en kan er dus eenvoudig een oplossing worden gevonden. Als er sprake is van blijvende of hevige overlast die niet onderling kan worden opgelost, zijn er een aantal stappen die u, eventueel samen met de woonconsulent van Beter Wonen kunt ondernemen.
Het is niet de bedoeling, dat Beter Wonen ingrijpt bij iedere irritatie tussen huurders onderling. Omwonenden moeten eerst zelf proberen afspraken te maken met een overlastveroorzaker, eventueel via inschakeling van de buurtbemiddeling of de politie. Levert dit niets op, dan stelt Beter Wonen, zo mogelijk als het een huurder betreft, de overlastveroorzaker een termijn waarbinnen de overlast moet ophouden. Houdt de overlast daarna aan, dan schakelen wij de rechter in. De rechter komt dus pas in beeld, als omwonenden en de verhuurder hun best hebben gedaan om de overlast aan te pakken.

Buurtbemiddeling Goeree-Overflakkee

Buurtbemiddeling Goeree-Overflakkee is op initiatief van de gemeente Goeree-Overflakkee in samenwerking met FidesWonen, Woongoed GO, Woningbouwvereniging Beter Wonen Goedereede, Woningbouwvereniging Beter Wonen Ooltgensplaat en Politie Eenheid Rotterdam opgezet.

Het doel is bewoners te helpen om problemen die zich voordoen met elkaar op te lossen en daarmee te voorkomen dat onderlinge meningsverschillen leiden tot jarenlange burenruzies en een onaangename sfeer in de buurt.

Neem voor meer contact op met Buurtbemiddeling Goeree-Overflakkee, telefonisch bereikbaar via nummer 06 4300 6669 en e-mail via info@gobb.nl

Geen antwoord op uw vraag?

Staat uw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op en wij beantwoorden uw vraag persoonlijk.