Woningbouwvereniging Beter Wonen

Huuropzeggingsinformatie

Terug naar "Ik ben een huurder"

Bij Beter Wonen kunt u de huur van uw woning of garage per elke werkdag van de maand opzeggen. Daarbij geldt een wettelijke opzegtermijn van 1 maand. U mag natuurlijk ook langer van te voren opzeggen. Dat kan (bijvoorbeeld in geval van overname) in uw voordeel zijn.

Het opzeggen van de huur dient schriftelijk te gebeuren (volgens de wet per aangetekende brief). U kunt ook ons huuropzeggingsformulier gebruiken.

Na vertrek dient u de woning in principe achter te laten in aanvaardbare staat. Dat is minimaal in de staat zoals we die vaststelden toen u in de woning kwam wonen. In sommige gevallen is dat nooit gedaan. In alle redelijkheid wordt dan afgesproken in welke staat de woning dient te worden achtergelaten. Een lijst met aandachtspunten voor het opleveren van de woning kunt u hier alvast bekijken.

Sommige door u zelf aangebrachte voorzieningen mogen in de woning achterblijven. Voorwaarde is, dat u voor het aanbrengen ervan schriftelijk toestemming hebt gekregen. In sommige gevallen bestaat recht op een vergoeding voor de zelf aangebrachte voorziening (ZAV). Bij het bepalen van de waarde daarvan, voor een eventuele vergoeding, zal Beter Wonen rekening houden met de veroudering.

Andere voorzieningen kunt u soms laten overnemen door de volgende huurder. Voor de goede orde maken wij u erop attent, dat de nieuwe huurder geheel vrij is in eventuele overname. Hij of zij kan daartoe door u of door ons niet worden verplicht. Tevens doen wij daar geen bemiddeling in en zijn wij niet verantwoordelijk voor de tussen huurders gemaakte overnameafspraken.

Wanneer er tegen het einde van de huurperiode geen nieuwe huurder bekend is en u heeft zaken ter overname, dan mag u deze in de woning achterlaten. Wil de nieuwe huurder de achtergelaten zaken echter niet overnemen, dan krijgt u uiterlijk twee dagen de tijd om de zaken alsnog te verwijderen. Voor de periode die u nodig heeft om de achtergelaten zaken te verwijderen, wordt een huurbedrag in rekening gebracht.

De sleutels levert u uiterlijk op de laatste werkdag van de maand in. Elke dag dat u de sleutels later inlevert, zijn wij helaas genoodzaakt u € 29,– per dag in rekening te brengen.

De waarborgsom die u destijds heeft betaald krijgt u teruggestort als de opzichter de woning heeft goedgekeurd. Moeten er nog zaken hersteld/gerestaureerd worden, dan worden deze kosten van de waarborgsom afgetrokken. Het restant wordt aan u overgemaakt. Zijn de kosten hoger krijgt u een rekening. Wij streven ernaar de rekening binnen 30 dagen na het verlaten van de woning aan u te versturen.

Mocht u aanvullende informatie willen hebben, neemt u dan gerust contact op met ons kantoor.

Geen antwoord op uw vraag?

Staat uw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op en wij beantwoorden uw vraag persoonlijk.