Woningbouwvereniging Beter Wonen

Gemeenschappelijke ruimtes

Terug naar "Ik ben een huurder"

Appartementencomplexen maken meerdere mensen gebruik van dezelfde, soms beperkte ruimte. Houdt rekening met uw medebewoners door in de gemeenschappelijke ruimtes zoals trappenhuizen en portieken geen (brom)fietsen, kinderwagens of vuilnis neer te zetten.

Als er in uw huurovereenkomst ‘schoonmaakkosten gemeenschappelijke ruimtes’ bij de servicekosten zijn opgenomen, dan wordt (een deel van) de collectieve ruimtes schoongemaakt, waaronder in ieder geval de trappenhuizen. Dit gebeurt door een schoonmaakbedrijf dat door Beter Wonen/CuraMare wordt ingehuurd.

Bij de meeste appartementencomplexen moet u samen met de andere bewoners de portieken en bijbehorende gangen schoonhouden. Mocht het schoonhouden van de gemeenschappelijke ruimtes bij u op ernstige bezwaren stuiten, dan kunt u bij Beter Wonen een verzoek indienen namens alle bewoners om het schoonmaken door een erkend schoonmaakbedrijf te laten verrichten. De kosten worden dan via de servicekosten aan u doorberekend.

Overige aandachtspunten

  • Het is beter om het voederen van vogels zoveel mogelijk achterwege te laten, omdat de etensresten ongedierte aantrekken.
  • Wij kunnen ons voorstellen, dat er een ‘ongelukje’ gebeurt in bijvoorbeeld hal of trappenhuis als u uw hond gaat uitlaten. Een hondenbezitter bewijst zijn medebewoners een dienst door dit meteen op te ruimen.
  • Kelder en gang zijn niet bedoeld als opslagplaats. Het sleutelen aan fietsen en motoren is verboden. Niet alleen is het een slordig gezicht, maar het is ook van belang voor de veiligheid.
  • Het opslaan van oud papier is verboden en levensgevaarlijk in verband met brandgevaar.

Geen antwoord op uw vraag?

Staat uw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op en wij beantwoorden uw vraag persoonlijk.