Woningbouwvereniging Beter Wonen

Energiebesparing

Terug naar "Ik ben een huurder"

Beter Wonen wil energiebesparende maatregelen stimuleren en faciliteren. Alle woningen van Beter Wonen zijn voorzien van een energielabel.

Energielabel voor woningen

Het energielabel geeft aan hoe energiezuinig een huis is. Het zegt iets over de isolatie van de vloer, de muren, de ramen en het dak. Ook geeft het aan hoe zuinig de installaties voor verwarming, warm water en ventilatie zijn. De optelsom van al deze bevindingen bepaalt welk label het huis krijgt. Het energielabel bevat ook maatregelen om het huis energiezuiniger te maken.

Het energielabel

Het energielabel voor woningen is te vergelijken met het energielabel voor auto’s en witgoed en ziet er ook vrijwel hetzelfde uit.

Energiebesparende maatregelen

Jaarlijks proberen rond de 40 woningen energetisch te verbeteren. Wij proberen in 2018 ons woningbezit op een gemiddeld energielabel B  te hebben. Hiermee lopen we voor, omdat Overheid verlangt dat ons woningbezit in 2020 op gemiddeld label-B zit!  Door woningen energetisch te verbeteren willen de woningen betaalbaar houden voor nu en in de toekomst. Daarnaast willen we het comfort in de woningen verbeteren.

Geen antwoord op uw vraag?

Staat uw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op en wij beantwoorden uw vraag persoonlijk.